Dinsdag 16 januari 2018

TVGids.tv lanceert website

De televisiegids voor iPhone, iPad en Android, TVGids.tv, heeft nu ook een website. TVGids.tv was in 2009 de eerste tv gids-app voor de iPhone en later ook voor Android toestellen. Inmiddels heeft TVGids.tv meer dan één miljoen app-downloads op smartphones en gaat het vanaf nu ook het traditionele web op.

Het zenderaanbod is groot en de programma-informatie wordt flink uitgebreid door de redactie. Zo is er bij elke film een trailer, poster en koppeling met de Internet Movie Database op IMDb.com. Veel programma’s hebben een link naar gerelateerde video’s. Bij actualiteitenprogramma’s werkt de redactie ook elke middag de inhoud bij en kan men dus in de namiddag al zien wie er bijvoorbeeld bij Pauw en Witteman of DWDD zitten.

Daarnaast geeft de redactie in Den Bosch dagelijks tips in een te personaliseren overzicht. De gebruiker kan kiezen in welke genres en hoeveel aanraders deze wil zien. Omdat TVGids.tv bijhoudt wat er aangeklikt wordt, kan worden bepaald wat er populair is. Dit is ook real-time te zien.

Wat betreft social media is TVGids.tv haar concurrenten voor. Bij elk programma is te zien wat er over wordt getwitterd en meediscussiëren kan door de integratie van Twitter, Facebook en Hyves. Ook hier zit een redactionele bewerking achter. Dagelijks worden de hashtags van veel programma’s bijgewerkt, bijvoorbeeld voor voetbalwedstrijden.

Bron: Mobile Pioneers

Bericht delen