Dinsdag 16 januari 2018

Tuvalu produceert Ramadan vs Ramadan

Ramadan versus Ramadan is een nieuwe online serie waarin Alkan Coklu zijn maatje Gregory Samson meeneemt in het beleven en belijden van de Ramadan. De serie is vanaf vandaag dagelijks te volgen op het YouTube kanaal van ‘VERSUS’ gesupport door Tuvalu Media en Age Network (MCN).

 

Alkan is van Turkse komaf, doet jaarlijks aan de Ramadan mee en zal zich samen met de Amsterdamse (niet religieuze) Gregory de komende maand onthouden van eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Niet alleen het vasten zelf staat centraal, het duo zal ook dieper de achtergronden van de ramadan induiken en met kritische blik onderzoeken wat dit voor hen betekent. Zo gaat het om vragen als “Is de Ramadan wel gezond?”, “Hoe kijken jongeren hier tegenaan?”, “Hoe machtig is de rol van een Imam hierin? ”.

De serie laat door het dagelijkse karakter de kijker van dichtbij zien hoe het is om de ramadan te beleven en zal leiden tot onverwachte, leuke, interessante, maar ook moeilijke situaties voor de beide programmamakers. Bekijk de reeks hier.

Bron: Tuvalu/Broadcast Magazine

Bericht delen