Dinsdag 16 januari 2018

Tuvalu maakt 360 graden video van Maestro

Tuvalu Media heeft samen met Digital Agency RIDE een 360 graden-opname gemaakt van het tv-programma Maestro. Deze opname stelt de kijker in staat vanuit één positie alles rondom zich te kunnen bekijken.

Maestro, waarin BN-ers de uitdaging aangaan om een orkest te dirigeren, scoort hoog op de zondagavond met kijkcijfers tussen 1,6 en 1,9 miljoen. Door de 360 graden-opname kan nu iedereen ervaren hoe het is om voor een orkest te staan. Door te bewegen met je mobiel, te swipen op het scherm of door gebruik van pijltjes op je computer, kun je zowel het orkest voor je, het publiek achter je als de jury naast zien.

Taco Zimmerman: “Onder de vele enthousiaste reacties van kijkers zat ook vaak de opmerking dat mensen dit zelf ook wel eens zouden willen meemaken. Dit inspireerde ons tot het maken van een video waarin je 360 graden rond kan kijken. Het gezichtspunt dat we hebben genomen, is de positie op ‘de bok’ waar de dirigent normaal gesproken staat. Hiermee benaderen we zo dicht mogelijk de ervaring van een dirigent en die van deelnemers als Rene Froger, Karin Bloemen, Daan Boom en Leona Philippo. Gezien het feit dat de video in twee dagen al ruim 45.000 keer is bekeken op Facebook denk ik dat we kunnen spreken over een geslaagde actie.”

Bekijk de 360 graden video van Maestro hier.

Bericht delen