Dinsdag 16 januari 2018

TROS Vermist start Please Peace Plan

TROS Vermist opent, samen met drie voorheen ontvoerde meisjes, een internetplatform voor slachtoffers van internationale kinderontvoering, onder de naam Please Peace Plan.

Het Please Peace Plan is opgezet om naar het buitenland ontvoerde kinderen de mogelijkheid te geven een bericht te sturen naar hun achtergebleven ouders en dierbaren. Ontvoerde kinderen kunnen via deze site een bericht achterlaten. Dat kunnen ze zelf doen, maar ze kunnen ook een vriend(in) vragen het voor hen te doen, als ze zelf geen beschikking hebben over een computer of internet of, wat helaas ook vaak voorkomt, geen kans zien te ontsnappen aan het oog van hun ontvoerder. Op die manier kunnen ze toch laten weten waar ze zitten en hoe het met hen gaat. Tevens dient het Please Peace Plan als platform voor achterblijvers en kinderen om ervaringen uit te wisselen.

Samen met Vermist willen Gulbahar, Mizgin en Emily – ambassadrices van het Please Peace Plan – zich inzetten om ontvoerde kinderen te helpen contact op te nemen met het thuisfront. Als ervaringsdeskundigen weten ze maar al te goed wat er komt kijken bij een ontvoering. Via deze site hopen ze in contact te komen met lotgenoten om ervaringen uit te wisselen.

Voor meer informatie: www.pleasepeaceplan.com

Bron: TROS

Bericht delen