dinsdag 16 januari 2018

’Treitervlogger’ Ismail Ilgun maakt video’s voor het AD

Ismail Ilgun, ook wel de treitervlogger genoemd, kwam een aantal maanden geleden negatief in het nieuws door zijn vlogs over de Zaanse achterstandswijk Poelenburg.

Vrijdag werd bekend dat de 19-jarige Zaandammer een reeks mini-reportages voor het AD heeft gemaakt, die op de website zullen verschijnen.

En dat vinden veel mensen niet kunnen. Op sociale media wordt gediscussieerd over de keuze van de krant. Ilgun en hoofdredacteur Hans Nijenhuis waren te gast in De Wereld Draait Door om over het nieuwe project Achter Buurten te praten.

Nijenhuis zei dat hij achter de documentaires staat omdat ze het beeld van de straat goed laten zien. Dat kan Ilgun als de beste, omdat hij ook ‘van de straat’ is. “Als ik een snackbar in zou lopen met een camera zou ik er meteen uit worden gegooid”, zegt Nijenhuis. “Door de persoon die Ilgun is, komt hij overal binnen en nemen jongens hem snel al mee.”

De hoofdredacteur geeft met de reportages Ilgun een tweede kans. “Hij is gek van filmen, maar begon zijn carrière met een misstap. Hij wil dat nu rechtzetten.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen