Top 3 beste Indiase films op Netflix
maandag 25 juli 2022

Top 3 beste Indiase films op Netflix

Om je even helemaal in India te wanen, hoef je niet helemaal naar India te reizen. Dat kan ook gewoon vanuit je luie stoel of vanaf je bank op Netflix. Maar welke Indiase films zijn er nu te vinden op Netflix en wat zijn de absolute must sees?

Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001)
Kabhi Khushi Kabhie Gham (Sometimes There is Joy, Sometimes There is Sorrow) is een romantisch drama uit 2001, en is geschreven en geregisseerd door Karan Johar. De film speelt zich af in een traditionele Indiase samenleving en laat zien waarom en hoe sommige Indiase tradities moeten worden veranderd.

De film gaat over een rijke en strenge Indiase familie die zich vasthoudt aan tradities. De familie bestaat uit een conservatieve vader, zachtaardige moeder en twee zonen, waarvan de oudste is geadopteerd. Deze zoon wordt verliefd op een meisje uit een lager milieu, wat volgende de traditionele regels binnen de familie strikt verboden is. Hij wordt verstoten uit de familie als hij weigert haar op te geven. Tien jaar later smeedt de jongste zoon een plan om zijn familie weer bij elkaar te brengen.

Queen (2013)
Queen is een komisch drama uit 2013 en geregisseerd door Vikas Bahl. Dit is een vrouwgerichte film en speelt zich af in een conservatieve samenleving, waarin vrouwenemancipatie een grote rol speelt en laat zien welke veranderingen nodig zijn in de Indiase samenleving. Rani, de hoofdpersoon, wordt gedumpt door haar verloofde omdat ze volgens hem te conservatief is. Ze maakt haar eigen reis door Europa en bezoekt steden als Parijs en Amsterdam, waar ze leert hoe het is om onafhankelijk en vrij te zijn. Aan het einde van de film beeldt ze zich in hoe ze haar leven wil leiden en dat ze wil leven als een koningin.

Kuch Kuch Hota Hai (1998)
Kuch Kuch Hota Hai (Something Happens) uit 1998 is een van de bekendste romantische komedies in India en het regisseursdebuut van Karan Johar. Het verhaal combineert twee driehoeksverhoudingen die tien jaar uit elkaar liggen. De eerste draait om twee beste vrienden op een universiteit, Rahul en Anjali. Anjali valt voor Rahul, maar hij wordt verliefd op iemand anders en weet niets van Anjali’s gevoelens. Tien jaar later is de man weduwnaar en heeft hij een dochtertje dat de beste vriend van haar vader leert kennen. De tweede helft draait echter ook weer om een driehoeksverhouding, dit keer tussen het duo en Anjali’s verloofde.

Sfeer van Bollywood proeven in India
Als je de sfeer van Bollywood wil proeven in India, zul je daarvoor een visum India moeten aanvragen. Het visum is eenvoudig online aan te vragen, dus je hoeft daarvoor niet naar een consulaat of ambassade te gaan. Houd er wel rekening mee dat het visum voor India zowel een geldigheidstermijn als een maximale verblijfsduur heeft van dertig dagen. Dus zorg ervoor dat je je reis nauwkeurig plant.

Bron: VisumBuitenland

Bericht delen