Top 25 machtigste mannen en vrouwen in de Nederlandse media
dinsdag 26 januari 2021

Top 25 machtigste mannen en vrouwen in de Nederlandse media

In de printeditie van BM, die vrijdag 22 januari verscheen, publiceerden we traditiegetrouw de Top 25 met machtigste mannen en vrouwen in de Nederlandse media én tien top tienen in verschillende programmacategorieën. En ook hier laat corona zijn sporen na.

Plek 3: JOHN DE MOL. Dat is wel even wennen voor de enige echte Nederlandse mediamagnaat: hij eindigde negen van de achttien keer op nummer 1, de laatste driemaal op rij zelfs. Maar ook De Mol was machteloos tegen Covid-19, dat Talpa Network een gevoelige tik gaf en (voorlopig) de rem zette op het ambitieniveau.

Plek 2: LINA BROUNEUS, Director of co-production & acquisition bij Netflix. De Zweedse topvrouw wordt daarmee beloond voor de imposante hoeveelheid lockdown-troost die Netflix te bieden heeft, steeds meer van Nederlandse makelij ook. En dat aanbod van eigen bodem blijft maar winnen aan populariteit.

Plek 1: FRANS KLEIN. De Omroepman van het Jaar 2020 slaagt er voor het eerst in ook in de top 25 van BM de koppositie te pakken. De enorme impact én verantwoordelijkheid van de NPO, zowel lineair, online als on demand, kan juist in deze ontwrichtende coronatijden niet genoeg worden benadrukt.

Bekijk de complete Top 25 hier.

Bron: BM

Bericht delen