Dinsdag 16 januari 2018

Top 100 Giels TalentenJacht compleet

De honderd grootste talenten van Giels TalentenJacht (GTJ) zijn bekend. In een live stream is bekend gemaakt welke van de 1.100 ingezonden nummers in de Top 100 terecht zijn gekomen. Deze talenten krijgen de komende weken schrijfopdrachten, te beginnen met het maken van een nummer over vrijheid. GJT krijgt een podium op Bevrijdingspop in Haarlem op 5 mei.

In de eerste online talentenjacht van Nederland gebeurt alles for the love of music’. Iedereen, ongeacht leeftijd of muziekgenre, kan zich aanmelden voor Giels Talentenjacht door een video in te sturen waarop ze in hun slaapkamer een zelf geschreven liedje zingen.

Ook alle filmpjes van de muzikale uitdagingen worden online gezet zodat iedereen kan meekijken. Op basis van kijktijd en likes kiezen Giel en zijn team een winnaar. Het doel is uiteindelijk tot een Top 11 te komen. De winnaars worden ondersteund door experts, coaches en YouTubers. Het uiteindelijke doel is de talenten te laten groeien van hun slaapkamer tot in een stadion. Er is geen auto of platencontract te winnen. Wel heel veel connecties in de scene, coaching, optredens in radio- en tv-programma’s zoals DWDD, Z@pp Live, 101Barz, Sterrenmuziekfeest, Dit is Domien! en op poppodia en festivals. Zo mag één van de talenten deze zomer spelen op Pinkpop.

De top 100 is hier te zien.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen