Tim Senders maakt nieuwe YouTube-serie voor KRO-NCRV
donderdag 11 april 2019

Tim Senders maakt nieuwe YouTube-serie voor KRO-NCRV

Tim Senders, bekend van Streetlab, gaat in de YouTube-serie Op avontuur met de opa van Tim op stap met zijn alleenstaande opa Frits (89). Met veel droge humor neemt Tim de kijker mee naar verrassende uitstapjes met opa – van de Zwarte Cross, naar racen op een circuit, tot een verrassingsbezoek aan opa’s held Epke Zonderland.

Ze ontdekken samen nieuwe dingen, maar lopen ook tegen de realiteit van het leven aan. De achtdelige serie is vanaf woensdag 24 april wekelijks te zien om 15.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO 3. Sinds het overlijden van oma maakt Tim van dichtbij mee wat eenzaamheid met zijn opa doet. Het wordt zijn missie om opa grote en kleine dingen te laten beleven, dingen die hij nog nooit heeft meegemaakt. Tim legt alles zelf vast en weet de droge humor van opa als geen ander te vangen.

Tim Senders (28): “Ik besef steeds meer hoe bijzonder het is dat mijn opa nog leeft. Door zijn humor en mooie verhalen is opa van kinds af aan al een groot voorbeeld voor mij. Ik lijk op hem, alsof ik tegenover mezelf zit, maar dan zeventig jaar later. Hij maakt mij nieuwsgierig naar het leven.’”

In de serie zet opa Frits voor het eerst een VR bril op, gaan ze samen op reis naar Lissabon en beleven ze een onvergetelijke dag op de Zwarte Cross, waar opa Frits al tijden naartoe wilde. De ultieme droom van opa – een luchtballonvaart – wil Tim koste wat het kost in vervulling laten gaan. Opa Frits, die vroeger turnleraar en architect was, geniet zichtbaar van de avonturen en dat geeft hem nieuwe energie.

Jochem de Jong, Mediadirecteur KRO-NCRV: “Je sluit opa Frits vanaf minuut één in je hart, door zijn sympathieke, scherpe en unieke karakter. Tims enthousiasme en de speciale band met zijn opa geeft een nieuwe kijk op eenzaamheid onder ouderen, iets wat heel erg bij de KRO-NCRV past.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen