‘TikTok in VS overgenomen door Oracle’
maandag 14 september 2020

‘TikTok in VS overgenomen door Oracle’

Het Chinese bedrijf ByteDance doet videoapp TikTok in de VS over aan Oracle. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

TikTok wordt niet compleet verkocht aan Oracle, maar het softwarebedrijf zal de data van Amerikaanse gebruikers beheren. Welk percentage van TikTok in handen blijft van ByteDance en investeerders na de herstructurering die daarvoor nodig is, is nog niet duidelijk.

Eerder vannacht maakte Microsoft bekend dat ByteDance het voorstel van dat bedrijf had afgeslagen. Details over het afketsen van die overname werden niet bekendgemaakt.

“We zijn ervan overtuigd dat ons voorstel goed was voor de TikTok-gebruikers en onze nationale veiligheid verzekerde”, liet het Amerikaanse softwarebedrijf weten. “We zouden aanzienlijke veranderingen hebben doorgevoerd om de beste beveiliging, privacy, online veiligheid en bestrijding van desinformatie mogelijk te maken.”

Druk van Trump
De Amerikaanse president Trump sommeerde ByteDance voor half september TikTok aan een Amerikaanse partij te verkopen, omdat hij ervan overtuigd is dat er makkelijk informatie over gebruikers kan worden doorgespeeld aan de Chinese overheid. ByteDance ontkent dat.

ByteDance moet voor de overname met Oracle de toestemming hebben van de Amerikaanse en Chinese overheid. Het is nog niet bekend of de regering-Trump akkoord zal gaan met deze constructie.

Bron: NOS/BM

Bericht delen