TheaterThuis: nieuw online platform voor cabaret, muziektheater en toneel
dinsdag 1 september 2020

TheaterThuis: nieuw online platform voor cabaret, muziektheater en toneel

‘Altijd en overal op de eerste rang én steun de cultuur’. Dat is de slogan van TheaterThuis.nl dat op 31 augustus haar digitale deuren opende met een mooie mix van mini-voorstellingen: cabaret, toneel én muziektheater.

Op dit nieuwe online platform worden komend jaar honderden nieuwe voorstellingen gepresenteerd. TheaterThuis.nl biedt artiesten niet alleen een podium, maar ook inkomsten, want zo’n 50% van de opbrengsten gaat naar de artiesten.

De ambitie is om uit te groeien tot het Netflix van het Nederlandse theater, met unieke content, speciaal voor dit platform opgenomen. Naast voorstellingen van een kwartier zijn op TheaterThuis.nl ook backstage-repo’s en andere korte programma’s te zien, waaraan Harm Edens, Gijs Scholten van Aschat, Frits Sissing, Bert Kuizenga en Peter Heerschop meewerken.

Welke artiesten doen mee?
Artiesten wordt momenteel hun grootste passie ontnomen; optreden voor hun publiek. En dat publiek? Dat heeft juist nu behoefte aan de ontspanning van theater. TheaterThuis is het antwoord voor beide partijen. Altijd en overal op de eerste rang voor cabaret, toneel en muziektheater en steun de cultuur.

Een groot aantal acteurs en artiesten werkt mee, variërend van Karin Bloemen en Gijs Scholten van Aschat tot Robert-Jan Stips, Viggo Waas, Kiki Schippers, Renée van Wegberg, Cor Bakker & Fay Claassen, Melody Klaver & Fabian Jansen, Tony Neef, Pieter Jouke, Jennie Lena, Paul de Munnik tot Peter Heerschop. Het platform is niet alleen van belang tijdens de coronacrisis, maar zeker ook daarna. Het biedt artiesten een podium om iedere huiskamer te bereiken.


Dit zeggen artiesten over TheaterThuis.nl: bekijk de video

Wekelijks komen nieuwe voorstellingen online. De voorstellingen duren circa 15 minuten. Extra programma’s geven inzicht in het leven van artiesten en hun shows. Van interviews tot kijkjes achter de schermen door reporters als Harm Edens, Gijs Scholten van Aschat en Peter Heerschop. 50% van de netto opbrengst gaat naar de artiesten. Wat kost dat? € 9,95 per maand of € 8,35 per maand bij een jaarabonnement.

Groot archief met theatervoorstellingen
Abonnees van TheaterThuis kunnen ook kijken naar oude theatervoorstellingen van onder meer Youp van ’t Hek, Dolf Jansen en Brigitte Kaandorp. Door samenwerking met DutchChannels dat video on demand platforms aanbiedt, beschikt TheaterThuis.nl namelijk ook over vierhonderd uur theater van VoorstellingGemist.nl.

André van Duin noemt TheaterThuis een geweldig initiatief. “Artiesten staan het liefst op het toneel en publiek zit graag in de zaal. Dat laatste lukt nu even niet. Nu zitten ze lekker thuis op de bank op de eerste rang. Alles is goed te volgen. Dus artiesten klaar? Spelen maar.”

Bron: FC Klap/BM

Bericht delen