The Streamers meest bekeken streaming-event ooit in Nederland
woensdag 28 april 2021

The Streamers meest bekeken streaming-event ooit in Nederland

Het concert van The Streamers ter gelegenheid van Koningsdag was een enorme hit. Het aantal kijkers naar het Oranjeconcert van gelegenheidsformatie The Streamers passeerde dinsdagavond rond 22.00 uur de 2,5 miljoen kijkers. Volgens de organisatie is het daarmee het meest bekeken streaming-event ooit in Nederland.

Het optreden was iets later begonnen dan gepland. Door technische problemen vanwege de drukte moesten de artiesten even op zich laten weten. In de laatste uren voor aanvang van het concert ontstond er plotseling nog een stormloop op kaartjes. Meer dan 50.000 mensen probeerden in het laatste uur nog een ticket te bemachtigen. Hier bleek het systeem niet tegen bestand.

Met de 2,5 miljoen kijkers trok het concert bij de Koninklijke Stallen bij Paleis Noordeinde meer kijkers dan het vorige optreden in Koninklijk Theater Carré. Hier keken op het hoogtepunt 1,8 miljoen mensen naar. De kijkers logden dinsdag niet alleen in vanuit Nederland, maar ook vanuit tientallen andere landen.

Frank Lammers gaf aan het begin van de stream een rondleiding door de Koninklijke Stallen, waarna iedereen kon genieten van optredens van artiesten als Guus Meeuwis, Maan en Sanne Hans. Het eerste lied was een cover van Our house van Crosby, Stills & Nash door onder anderen Acda & De Munnik, Typhoon en Roel van Velzen. Dit lied werd gezongen in de kleine balzaal in Paleis Noordeinde.

Eerder op de dag kwamen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane al even kijken bij de repetitie. Het was voor het eerst dat bij Paleis Noordeinde een groot popconcert plaatsvond. Na afloop kondigde de gelegenheidsformatie al direct weer een nieuw concert aan. Op 29 mei zullen ze weer samen optreden. Meer informatie volgt nog.

Bron: AD/BM

Bericht delen