Dinsdag 16 januari 2018

The Passion live te volgen via virtual reality

The Passion in Amersfoort is op 24 maart live te ervaren via virtual reality (VR). Wie de VR-bril opzet, waant zich te midden van band en artiesten op het hoofdpodium. The Passion is het eerste televisieprogramma in Nederland dat VR zo toepast.

The Passion is het mooie maar ook pijnlijke verhaal van zelfopoffering en hoop. We willen dit bijzondere verhaal toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek”, vertelt EO-directeur Arjan Lock. “Via deze techniek kunnen nog meer mensen, die niet live aanwezig kunnen zijn bij het evenement, The Passion beleven.”

De 360-graden camera van Seymour360 staat volgende week zo gepositioneerd dat de band en de artiesten van dichtbij te zien zijn. Al vóór de uitzending kunnen kijkers de openingsscène uit The Passion bekijken via de speciaal ontwikkelde EO VR-app. Na The Passion kan de gebruiker de mooiste momenten uit de uitzending terugkijken in de app.

Voor het beleven van The Passion in virtual reality is het volgende nodig: een smartphone met internetverbinding, een speciaal vormgegeven The Passion VR-bril (te bestellen via www.thepassion.nl/VR) en de app EO VR, gratis te downloaden voor Android en iOS.

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen