The Mandalorian massaal illegaal gedownload
maandag 18 november 2019

The Mandalorian massaal illegaal gedownload

Sinds 12 november staat de eerste aflevering van de Disney+ serie The Mandalorian online. Althans, voor Nederlandse kijkers. In België is Disney+ nog niet beschikbaar.

The Mandalorian is een live-action serie in het Star Wars-universum. De serie is ontwikkeld door Jon Favreau en geproduceerd door Lucasfilm. De serie speelt zich af na de val van het Galactisch Keizerrijk en voor de opkomst van de First Order, dus tussen de Star Wars-films Return of the Jedi en The Force Awakens. Hij volgt een eenzame premiejager in de buitenrand van het sterrenstelsel. Het titelpersonage wordt gespeeld door Pedro Pascal.

De serie is in korte tijd extreem populair geworden. Op IMDb heeft The Mandalorian een beoordeling van 9,1 op basis van 18.983 stemmen. Dat is extreem hoog.

The Mandalorian is intussen wereldwijd de meest illegaal gedownloade televisieserie. TorrentFreak meldt dat het gaat om honderdduizenden downloads. De eerste aflevering was al een paar uur na de officiële release van de nieuwe streamingdienst illegaal verkrijgbaar. Verder was het opvallend dat verschillende grote illegale sites, zoals torrentz2 en 1337, de tweede aflevering van de serie al beschikbaar hadden nog voordat deze op de officiële manier te kijken was.

Een belangrijke oorzaak voor het massale downloaden is de gefaseerde uitrol van Disney+. Sinds 12 november kunnen alleen consumenten uit Noord-Amerika, Canada en Nederland op een legale manier de content van de streamingdienst zien. Australië en Nieuw-Zeeland volgen op 19 november. De rest, inclusief België, moet dus langer wachten op de ruim 500 films en 7.500 afleveringen van televisieseries die het nieuwe platform biedt. Illegaal downloaden is dan een kleine, maar veelgemaakte stap.

Bron: MijnSerie/BM

Bericht delen