Terugkijkrecord voor De Luizenmoeder
dinsdag 20 februari 2018

Terugkijkrecord voor De Luizenmoeder

De eerste aflevering van de nieuwe Nederlandse komedieserie De Luizenmoeder (AVROTROS) heeft een nieuw kijkrecord opgeleverd. Niet eerder sinds het begin van de metingen tien jaar geleden hebben zoveel mensen achteraf een uitzending teruggekeken.

Naar de uitzending op NPO 3 keken vorige week 750.000 mensen. Nog eens 844.000 keken het later terug, in totaal een kleine 1,6 miljoen mensen. “Dat zoveel meer mensen de aflevering online terugkijken, dan dat ze die via de televisie zien, is ongekend”, zegt NPO 3-netmanager Suzanne Kunzeler.

Naar de tweede aflevering keken zondagavond 1,4 miljoen mensen. Dat is ongebruikelijk hoog voor een programma op NPO 3. In de loop van deze week komen daar de cijfers van het uitgesteld kijken nog bij.

Dat de tweede aflevering van een serie beduidend meer kijkers trekt, komt niet heel vaak voor. “Voor nieuwe series gaan kijkers graag zitten. In het algemeen heeft een tweede aflevering een verlies van 10 procent ten opzichte van de eerste”, zegt Kunzeler.

Mogelijk waren veel televisiekijkers nieuwsgierig geworden toen De Luizenmoeder na de eerste aflevering aandacht kreeg in De Wereld Draait Door en na verschillende positieve reacties van columnisten en tv-recensenten.

Bron: NOS/AVROTROS/BM

Bericht delen