Terugblik BMS: presenteren is een vak
woensdag 10 oktober 2018

Terugblik BMS: presenteren is een vak

Presenteren is een vak: dat was het thema waar we de Broadcast Media Society van woensdag 3 oktober aan hingen. Presentator Frits Sissing vroeg Irene Moors, Amber Brantsen en Bas van Teylingen naar hun ervaringen door de jaren heen.

Voorafgaand aan de BMS hielden we, verspreid over Beeld en Geluid en NEP, drie BM Masterclasses, bedoeld voor zowel jonge als ervaren mediamakers. Geertje Hoek (Talpa Media) en Thomas Loudon (Talpa Network) vertelden samen over twee bijzondere Nederlandse mediabedrijven, die zijn gebouwd op passie, durf en innovatiekracht. YouTuber/regisseur Bas van Teylingen ging uitgebreid in op de Sociale Revolutie ‘die verder gaat dan we ooit hebben gezien’ en hoe hij zijn Tube School inzet. De derde masterclass op 3 oktober vond plaats bij mediatechnologiebedrijf NEP op het Hilversumse Media Park. Thomas Kole, Graphics Designer, gaf een Live Augmented Reality demo in de grootste Green Screen studio van Nederland.

Frits Dijkstra, Lex Meijer en Frans Steeneken, drie studenten van ROC Amsterdam, registreerden als pilot voor het Media Park ons evenement. Het resultaat van de drie jonge mediamakers vonden we té leuk om niet te plaatsen.

Bericht delen