Talpa komt met eigen nieuws-app
donderdag 20 december 2018

Talpa komt met eigen nieuws-app

Talpa komt in de loop van volgend jaar met een eigen nieuwsvoorziening op radio, tv en vooral online. In het tv-programma Pauw zei John de Mol dat hij zeer waarschijnlijk met een nieuws-app komt om de concurrentie met kranten, omroepen en Nu.nl aan te gaan.

De stap van De Mol komt niet geheel onverwacht, omdat hij eerder dit jaar het ANP overnam. Toen gaf hij al aan dat hij het persbureau wilde gebruiken voor een nieuwsprogramma op zijn eigen tv-zenders.

Het ANP, dat in de zomer zelf fotodienst Hollandse Hoogte kocht, maakt sindsdien onderdeel uit van Talpa Network. Daarin heeft De Mol verschillende mediaplatforms samengebracht: radiostations 538, Veronica, Sky Radio en Radio 10, de televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9, de onlinediensten Juke en Kijk en onlangs nog het YouTube-kanaal StukTV.

De Mol bevestigde in Pauw ook nogmaals dat hij bezig is om The Voice of Holland naar SBS te halen. Dat is echter nog lang niet rond. Momenteel worden daar juridische gesprekken over gevoerd, aldus de mediamagnaat. “Ik wil graag The Voice meenemen naar SBS. En of dat kan? Dat moet je vragen aan de 44 advocaten van Talpa en RTL die daar nu mee bezig zijn.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen