dinsdag 16 januari 2018

T-Mobile wint rechtszaak en blijft datavrije muziek aanbieden

Donderdag heeft de rechtbank van Rotterdam een positieve uitspraak gedaan in de zaak die T-Mobile heeft aangespannen om datavrije muziek te kunnen blijven aanbieden. De rechtbank heeft geoordeeld dat de Nederlandse wet in strijd is met de Europese wet- en regelgeving en datavrije muziek niet mag beperken.

De uitspraak is een overwinning voor de klanten van T-Mobile. Zij kunnen datavrij muziek blijven streamen over 4G, zonder dat het ten koste gaat van hun databundel.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: “Deze uitspraak is een doorbraak in Nederland en in Europa. Afgelopen oktober hebben we een grote en gewaagde stap genomen om, tegen de heersende overtuiging van de gevestigde orde in, met een nieuw en zeer innovatieve dienst te komen: datavrije muziek. Dit deden we in de stellige overtuiging dat dit in het belang van onze klanten is.”

Met datavrije muziek kun je audio via 4G streamen zonder dat dit uit je bundel gaat. Klanten hoeven dus niet meer te downloaden, ze zitten niet vast aan een wifi verbinding en ze kunnen ongelimiteerd luisteren naar bijvoorbeeld PuurFM en Grandprix Radio, Radio 538, Nederland FM, Deezer of Spotify. In Europa is zerorating onder strikte voorwaarden toegestaan, mits er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de diverse muziekstreamingdiensten. Een wet die geldt voor alle landen binnen de Europese Unie en daarmee ook voor Nederland.

Bron: T-Mobile/BM

Bericht delen