Article header image

StukTV en RTL Nieuws doen samen verslag vanuit Mosul

Thomas van der Vlugt van StukTV volgt een week lang Midden-Oosten correspondent Olaf Koens van RTL Nieuws in Mosul. Voor Van der Vlugt een unieke ervaring om samen met RTL Nieuws verslag te doen van de situatie in de Iraakse stad die net bevrijd is van Islamitische Staat.

RTL Nieuws staat de hele week in het teken de bevrijding van Mosul. Alles is te volgen via de social media-kanalen van zowel RTL Nieuws als Olaf Koens. Daarnaast neemt Van der Vlugt maandag 17 juli het RTL Nieuws Instagram-account over. Later deze week komt alles samen in een reportage op het YouTube-kanaal van StukTV en RTL Nieuws.

Het is voor Van der Vlugt de eerste keer dat hij een reportage maakt in een oorlogsgebied. “Ik weet dat er bij verslaggeving in conflictgebieden als Irak veel meer komt kijken dan alleen filmen en interviewen”, zegt Van der Vlugt. “Het lijkt mij daarom super interessant om dit zelf te ondervinden. Daarnaast wil ik heel graag weten hoe jongeren die al jaren leven in een oorlogsgebied denken over de toekomst.” 

Normaal doet Van der Vlugt voor StukTV de meest opmerkelijke en gekke opdrachten, maar Koens laat hem zien hoe het is om correspondent te zijn in een land in oorlog. Koens: “Journalistiek in conflictgebieden is ontzettend lastig en staat steeds vaker onder druk. Ik ben erg blij dat Van der Vlugt mee gaat en kijk er naar uit samen met hem verhalen te maken die juist bedoeld zijn voor een jongere generatie.”

Bron: RTL Nederland/BM
 

Bericht delen