Streamingplatform Voorstelling Gemist van start gegaan
dinsdag 30 oktober 2018

Streamingplatform Voorstelling Gemist van start gegaan

Voor wie geen genoeg kan krijgen van cabaret en ander theater, is er sinds enkele dagen Voorstelling Gemist. Dit nieuwe streamingplatform van Dutch Channels biedt honderden reeds opgevoerde voorstellingen aan.

Voor € 6,95 per maand brengt de Nederlandse kijker het theater rechtstreeks zijn woonkamer binnen, is het idee van bedenker Remco Veldhuis. Veldhuis hoopt vooral Nederlands theater de aandacht te geven die het verdient. “Er is zo veel moois, maar zo weinig zendtijd. En bijna alles wordt vaak toch al gefilmd. Dat kun je toch beter bij elkaar brengen?”

“Streamingdiensten als Netflix hebben een neusje voor de bekende cabaretiers, maar voorstellingen in kleine zalen zijn ook prachtig en zullen daarin nooit worden opgenomen. Zo kent iedereen Viggo Waas, alleen weten weinigen wat hij alleen in het theater heeft gedaan. Ik wil dat die Nederlandse theatercultuur alsnog tot uiting komt.”

Van een groot deel van de vaderlandse cabarettop zijn voorstellingen te zien op Voorstelling Gemist. Van Youp van ’t Hek bijvoorbeeld en van Jochem Myjer, Ronald Goedemondt, Veldhuis & Kemper, Erik van Muiswinkel, Paul de Leeuw, Sanne Wallis de Vries, Henry van Loon, Pieter Derks, Javier Guzman, Lenette van Dongen en Dolf Jansen.

Bron: De Volkskrant/BM

Bericht delen