Streamingdienst Quibi stopt na een half jaar
donderdag 22 oktober 2020

Streamingdienst Quibi stopt na een half jaar

De nieuwe videodienst Quibi, waarmee korte afleveringen van series op smartphones bekeken konden worden, stopt na ruim zes maanden. Dat maken oprichters Jeffrey Katzenberg en Meg Whitman bekend.

Quibi kwam in het afgelopen half jaar nooit echt van de grond. De app bood abonnees series van maximaal tien minuten per aflevering, die zowel in horizontale als verticale houding op telefoons bekeken konden worden. Het aantal beoogde abonnees bleef echter achter.

Katzenberg, voormalig Disney-baas en medeoprichter van Dreamworks, wist samen met zijn zakenpartner Whitman 1,8 miljard dollar aan investeringen binnen te halen voor het platform. Het bedrijf strikte onder meer Steven Spielberg, Jennifer Lopez, LeBron James, Idris Elba en Chrissy Teigen voor de programmering.

Abonnees van Quibi krijgen bericht over de sluiting van de app. Een einddatum is nog niet bekendgemaakt, al zal de app ergens in de komende maanden stoppen. Quibi zegt de series te willen verkopen aan andere streamingdiensten of tv-zenders. Ook de technologie achter de app wordt verkocht.

Quibi maakte zijn dienst eerder deze week nog beschikbaar voor televisies. Aanvankelijk was Quibi een app die alleen op telefoons werkte, zodat mensen bijvoorbeeld onderweg naar series konden kijken. De timing van de dienst bleek ongunstig, grotendeels omdat mensen meer thuisbleven vanwege de uitbraak van Covid-19.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen