Streamingdienst HBO Max investeert honderden miljoenen in rechten
woensdag 10 juli 2019

Streamingdienst HBO Max investeert honderden miljoenen in rechten

Alle seizoenen van de serie Friends zijn momenteel te zien op Netflix, maar de serie zal in de Verenigde Staten vanaf het voorjaar van 2020 niet meer op de streamingdienst te bekijken zijn.

De komedieserie is dan te zien bij HBO Max, de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia. Momenteel zijn alle tien de seizoenen van de serie Friends te bekijken bij Netflix. Dat blijft in Nederland overigens gewoon zo. “De rechten verschillen per land”, vertelt woordvoerder Lenneke van der Waals van Netflix. “Voor de Benelux geldt dat Friends voorlopig gewoon op Netflix blijft staan.”

Volgens bronnen van The Hollywood Reporter zou WarnerMedia het enorme bedrag van 425 miljoen dollar neertellen om de rechten van Friends vijf jaar te verwerven, en daarmee Netflix hebben overboden. Dat is wel opmerkelijk, want Friends is een komedieserie die tien seizoenen liep bij NBC en al in 2004 is afgesloten.

Naast Friends zal HBO Max series van de Amerikaanse zender The CW in zijn aanbod hebben en ook andere series die zijn gemaakt door WarnerMedia, zoals The Fresh Prince of Bel-Air en Pretty Little Liars.

Ook zal de dienst, net als Netflix, eigen originele series maken. Daartoe behoren onder meer een prequel van de horrorkomedie Gremlins en een serie die voortborduurt op het science fiction-verhaal Dune. Of HBO Max ook buiten de Verenigde Staten aangeboden gaat worden is nog onbekend.

Bron: BM

Bericht delen