Streamingdienst Formule 1 uitgesteld
Donderdag 22 maart 2018

Streamingdienst Formule 1 uitgesteld

De Formule 1 heeft de introductie van de officiële livestreamingdienst op het laatste moment uitgesteld. De bedoeling was dat deze dienst vanaf de eerste race in Australië in een aantal landen beschikbaar zou komen.

De organisatie van de Formule 1 wil de systemen eerst nog wat meer testen, alvorens live te gaan met deze service. Vanaf wanneer de dienst – die voorlopig niet in Nederland wordt uitgerold – wel wordt aangeboden, is nog niet bekend.

“We zullen tijdens het weekend in Melbourne een stresstest uitvoeren met als doel deze dienst zo snel mogelijk operationeel te hebben”, laat een woordvoerder van de Formule 1 aan Motorsport.com weten.

“Het is een normaal proces dat je doorloopt als je een nieuw product ontwikkelt Het wordt geen publieke test, maar een interne test. We hebben mensen op verschillende locaties over de hele wereld die het systeem en de functionaliteiten zullen testen.”

Op de vraag wanneer de streamingdienst nu wordt geïntroduceerd, antwoordt de zegsman: “Zo snel mogelijk. Er is geen deadline gesteld.”

Op de lijst met landen waarin de zogenaamde OTT-service over enige tijd beschikbaar gaat komen, staan onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en een groot deel van Latijns-Amerika. Voor ongeveer 80 euro kunnen fans een abonnement voor een heel seizoen krijgen.

In Nederland zijn alle vrije trainingen, kwalificaties en races wel live te volgen via betaalzender Ziggo Sport Totaal. De komende jaren blijft de Formule 1 tevens live te zien op RTL Duitsland.

Bron: Motorsport.com/BM

Bericht delen