Streamingdienst discovery+ van start gegaan
dinsdag 5 januari 2021

Streamingdienst discovery+ van start gegaan

Streamingdienst discovery+ is dinsdag in Nederland gestart als onderdeel van de wereldwijde uitrol van Discovery’s nieuwe real-life entertainment-dienst. Bij de lancering biedt discovery+ een breed portfolio aan wereldwijde en lokale content en series. Het is de opvolger van Dplay.

Thema’s zijn lifestyle & relationships; home & food; real crime; adventure & history; maar ook wetenschap, technologie en het milieu. Abonnees vinden er films van David Attenborough en tal van BBC-documentaires. Onder de discovery+ Originals bevinden zich programma’s als 90 Day Fiancé: Pyjama Party en Nederlandse en Vlaamse versies van Sex Tape.

Sex Tape is taboedoorbrekende televisie met verschillende stellen die hun relatie onder de loep nemen door een week lang gefilmd te worden, van het bespreken van alledaagse problemen tot in de slaapkamer. Op zaterdag 13 februari start Sex Tape met Bobbi Eden. Een eerste indruk van het programma is al te zien op zaterdag 9 januari als Sex Tape België met Goedele Liekens beschikbaar komt op discovery+.

In maart gaat 90 Day Fiancé: Pyjama Party in première op discovery+. Het programma is ook geliefd bij bekende stellen in Nederland, zoals Nienke Plas en haar man Resley, Bobbi Eden en partner Mark, transgenderkoppel Louisa en Rowan en Temptation Island-deelnemers Channah en Quinten. Tijdens de speciale 90 Day Fiancé: Pyjama Party kijken de celebrity-stellen naar de show vanuit hun eigen comfortabele bed of bank en voorzien ze de kijker van hun eigen, vaak komische commentaar.

Naast de bekende internationale series zijn er op de streamingdienst veel nieuwe internationale discovery+ Original series en documentaires te verwachten. Dat begint al op zondag 10 januari met de documentaire What Killed Maradona. Waarin de verslavende levensstijl van een van de beste voetballers aller tijden nader wordt onderzocht. Op woensdag 20 januari is de documentaire Prince Andrew, Maxwell & Epstein te zien op discovery+. Het schokkende seksschandaal rondom Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell en Prins Andrew wordt in deze documentaire vanuit een compleet nieuwe invalshoek bekeken.

Susanne Aigner, GM Discovery GSA & Benelux: “We zijn trots en verheugd om discovery+ in Nederland te lanceren. Juist in deze tijden hebben mensen de behoefte om te ontsnappen naar een andere wereld. discovery+ heeft zo’n groot aanbod aan content, of het nu gaat om avontuur in de wijde wereld of romantiek dichtbij huis, voor iedereen, voor elk moment en voor elke stemming, het is altijd te streamen bij ons.”

Bron: Discovery/BM

Bericht delen