Streamingdienst discovery+ in januari beschikbaar
donderdag 3 december 2020

Streamingdienst discovery+ in januari beschikbaar

Discovery, Inc. heeft de wereldwijde lancering aangekondigd van discovery+, een streamingdienst voor real-life entertainment. De streamingdienst start op 4 januari 2021 in de VS.

Buiten de VS gaat de lancering van discovery+ nog 25 landen omvatten. De wereldwijde lancering is in november al begonnen in India, het VK en Ierland. Nederland kan begin januari discovery+ verwelkomen. Met een discovery+ abonnement krijgen kijkers toegang tot een uitgebreide catalogus met real-life entertainment uit binnen- en buitenland en sport.

In Nederland is Discovery sinds 2019 aanwezig op de video-on-demand markt met de streamingsdienst Dplay. Nu discovery+ wereldwijd wordt gelanceerd, zal Dplay begin januari opgaan in discovery+. De vernieuwde streamingdienst biedt, naast de klassiekers zoals Gold Rush en 90 Day Fiancé, een breder scala aan internationale series zoals Six Degrees with Mike Rowe, American Detective with Joe Kenda en Mysterious Planet en merken als HGTV, Food Network en MotorTrend.

Maar ook populaire series van eigen bodem zoals Bevallen met Bobbi en Fitness Diaries. Daar wordt begin 2021 de eerste discovery+ Original Sex Tape aan toegevoegd. Sex Tape met presentator Bobbi Eden is de eerste van een reeks nieuwe lokale content die speciaal voor discovery+ wordt geproduceerd.

Naast real-life entertainment is ook de content van Eurosport beschikbaar op discovery+. Grand Slam-tennis, wielrennen, motorsport en nog veel meer topsport, ze zijn allemaal te streamen. Bovendien is het streven om volgende zomer dé streamingdienst van de Olympische Spelen vanuit Tokyo te zijn. Dan is discovery+ de beste plek om elk moment elke sport en elke medaille te bekijken.

Susanne Aigner, GM Discovery GSA & Benelux: “Wij zijn blij dat we de lancering van discovery+ nu kunnen aankondigen in Nederland. Met onze vernieuwde streamingdienst spelen we in op de snel veranderende vraag van consumenten, die onze programma’s niet willen missen en willen bekijken op een apparaat naar keuze. Zeker nu we nog meer mooie series kunnen bieden uit binnen- en buitenland.”

Discovery+ gaat begin januari 2021 van start. Een abonnement is na de lancering af te sluiten via de discovery+ app of nu alvast via Dplay.nl. Het Dplay abonnement wordt automatisch omgezet naar discovery+. De prijs van een discovery+ abonnement is gelijk aan een abonnement op Dplay: € 3,99 per maand of € 39,99 per jaar.

Bron: Discovery Benelux/BM

Bericht delen