Streaming-app WaterBear Network gratis beschikbaar
dinsdag 1 december 2020

Streaming-app WaterBear Network gratis beschikbaar

Vanaf nu is WaterBear Network, als het ware de ‘groene’ variant van Netflix, beschikbaar. Deze nieuwe gratis streamingdienst biedt een uitgebreide selectie films en documentaires op het gebied van natuur en klimaat.

Tijdens het bekijken van de video’s-on-demand kunnen gebruikers daadwerkelijk impact maken. Zo kun je bijvoorbeeld direct in contact komen met goede doelen, door te doneren of je aan te melden als vrijwilliger. WaterBear werkt hiervoor samen met meer dan tachtig goede doelen, waaronder het Wereld Natuurfonds, Greenpeace en de Jane Goodall Foundation.

Het aanbod bestaat uit een ruime selectie films en documentaires over onderwerpen geïnspireerd op de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Bijvoorbeeld WaterBear Originals, waaronder Africa’s Hidden Seaforest (van de makers van de prijswinnende film My Octopus Teacher). En bekende documentaires zoals Chasing Ice en End of The Line. Ook is er een exclusief gesprek met Prince Harry vanuit zijn rol voor African Parks, waarin hij onder andere zijn passie voor de natuur en de impact van Covid-19 hierop bespreekt

WaterBear is een initiatief van de Nederlandse producer Ellen Windemuth. “Met WaterBear wil ik iedereen de tools geven om iets te doen voor een betere wereld. Onderzoek toont aan dat meer dan 100 miljoen mensen geven om de toekomst van onze planeet. Met WaterBear willen we met zoveel mogelijk mensen in contact komen om hen in staat te stellen hun passie te ontdekken en te delen”, legt Ellen Windemuth uit.

“Er is nu urgentie om actie te ondernemen. Mensen die momenteel veel tijd thuis doorbrengen, kunnen WaterBear Network gebruiken om hun tijd te laten tellen door echt impact te maken.”

Naast initiatiefnemer van WaterBear is Ellen Windemuth een doorgewinterde filmmaker. Ze is uitvoerend producent van de Netflix Original-documentaire My Octopus Teacher. De film, deels geproduceerd in Nederland met haar bedrijf Off the Fence, won onlangs de Golden Panda Award op Wild Screen en wordt mogelijk genomineerd voor een Oscar.

Ellen’s passie voor de natuur en een betere wereld komt niet alleen tot uiting in haar werk. Ze is ook de oprichtster van Stichting IJmondig, waarmee ze de luchtvervuiling dichter bij huis in Noord-Holland onder de aandacht brengt.

De WaterBear-app is vanaf nu gratis verkrijgbaar in acht landen waaronder Nederland, in de App Store, Android Store en via www.waterbear.com.

Bron: WaterBear Network/BM

Bericht delen