Steven Spielberg gaat films maken voor Netflix
dinsdag 22 juni 2021

Steven Spielberg gaat films maken voor Netflix

Streamingdienst Netflix heeft regisseur Steven Spielberg aan zich gebonden. De maker van films als Jaws, E.T., Jurassic Park en Schindler’s List gaat met zijn productiebedrijf Amblin Partners de komende jaren meerdere films per jaar maken voor Netflix.

Wat de streamingdienst daarvoor betaalt, is niet bekendgemaakt. Spielberg sprak zich enkele jaren geleden nog uit tegen streamingdiensten. Hij vond toen dat films die voor streaming worden gemaakt en daardoor hoofdzakelijk op televisie worden bekeken, niet in aanmerking zouden moeten komen voor Oscars.

Amblin maakt meer films dan alleen de projecten van Spielberg zelf. In 2018 zat het bedrijf achter Green Book, de film die dat jaar de Oscar voor beste film won. Een jaar later produceerde het bedrijf oorlogsfilm 1917.

Geweldige kans
Naar eigen zeggen raakte Spielberg na gesprekken met medetopman Ted Sarandos van Netflix overtuigd dat hij samen met de streamingdienst “een geweldige kans heeft om nieuwe verhalen te vertellen en het publiek op een andere manier te bereiken”.

Het binnenhalen van Spielberg is een grote slag voor Netflix, dat met steeds meer concurrentie te maken heeft. Partijen als Disney en Amazon richten zich steeds nadrukkelijker op de streamingmarkt. De nieuwe partijen hebben bovendien veel geld.

Bron: AD/BM

Bericht delen