Steffen en Flip maken nieuwe Videolandserie Random Shit
maandag 1 april 2019

Steffen en Flip maken nieuwe Videolandserie Random Shit

Wat krijg je als je succesvolle komediemakers Steffen Haars en Flip van der Kuil met vijf komedieregisseurs de creatieve vrijheid geeft voor een nieuwe serie? Letterlijk: Random Shit.

Videolandserie Random Shit is een nieuwe komedieserie met Henry van Loon in de hoofdrol, die 21 verschillende rollen speelt. In de serie wordt Henry uitgenodigd op het hoofdkantoor om een hitserie met zichzelf in de hoofdrol te bedenken om ‘zinkend schip’ Videoland te redden, terwijl de humorloze Videoland-directeur Gerard (Ruben van der Meer) zich van kant dreigt te maken. In acht afleveringen, geregisseerd door verschillende uitgesproken Nederlandse komedieregisseurs, zie je de meest grove, verrassende, lompe, grappige, uitbundige sketches en verhalen. Random Shit is vanaf 18 april alleen te zien bij Videoland.

Videoland gaf komediemakers Steffen en Flip de complete vrijheid om te maken wat ze wilden; “Als je iets uitgesprokens en vernieuwends wilt creëren zoals Random Shit kan dat alleen in complete vrijheid voor de makers. Je gaat van de serie houden of je haat het, er zit weinig tussenin”, aldus de makers. Voor hoofdrolspeler Henry van Loon was het maken van Random Shit een kwestie van complete overgave en talloze transformaties; “Ik heb in drie maanden meer personages gespeeld dan in de afgelopen vijf jaar. Het was heel bijzonder om met zoveel verschillende komediemakers te werken. Allen met de meest idiote, bizarre, grappige ideeën. Dit is een heel bijzonder project.”

Random Shit is geproduceerd door producer Maarten Swart voor Kaap Holland Series en executive producers Steffen Haars en Flip van der Kuil van Wet Blanket in opdracht van Videoland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen