dinsdag 16 januari 2018

Steeds meer video on demand

Het gebruik van video on demand (VOD) is in 2014 fors gestegen. Van alle Nederlanders kijkt ruim 36 procent online en on demand naar content en zelfs meer dan de helft onder de 35 jaar doet dat.

Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Video on Demand. Diensten als Netflix, MyPrime en Videoland Unlimited zijn daarin overigens niet opgenomen. Vooral aanbieders als KPN, UPC, Ziggo en Pathé Thuis zijn populair. Met name het gebruik van Nederlanders onder de achttien jaar is fors toegenomen. Kijken via de tv blijft het populairst, gevolgd door pc, laptop, tablet en smartphone.

“In 2014 zijn niet alleen meer Nederlanders video on demand diensten gaan gebruiken, zij zijn ook méér gaan kijken,” aldus Danielle Tamis, van Stichting Video on Demand. “Keken ze dit voorjaar nog gemiddeld twee films en drie afleveringen van een serie per maand, inmiddels kijkt de VoD-gebruiker gemiddeld drie films en zes afleveringen. En die rekenen zij het liefst per stuk af.” De best bekeken video on demand films van 2014 zijn The Wolf Of Wall Street, Soof en Frozen.

Bron: Totaal TV

Bericht delen