dinsdag 16 januari 2018

Startup Holland TV start uitzendingen

Zwolse startup TradeCast lanceert 5 januari Startup Holland TV, een online tv-zender die jonge bedrijven in Nederland promoot. Met het Engelstalige videokanaal wil het bedrijf startups een platform geven.

Voor de lancering van het nieuwe concept gaat het bedrijf op handelsmissie naar Las Vegas met minister Henk Kamp van Economische Zaken en Prins Constantijn van Oranje, als gezant van StartupDelta. Dat is een initiatief van startende bedrijven, overheden, kennisinstellingen en financiers om de positie van startups in Nederland te versterken. Dertig jonge bedrijven zijn door StartupDelta uitverkoren om zich te presenteren op de grootste commerciële elektronicabeurs CES in Las Vegas en in Silicon Valley, de tech-hoofdstad van de wereld.

Yilmaz Schoen, CEO van TradeCast, wil met het nieuwe kanaal bijdragen aan het zichtbaarder maken van innovaties in Nederland. “We gaan op een laagdrempelige manier meerwaarde creëren voor alle hardwerkende Nederlandse startups.” De avonturen van het bedrijf zelf en de andere startups die meedoen aan de handelsmissie zijn vanaf de lancering online te volgen op de tv-zender.

TradeCast lanceert naast het startupkanaal binnenkort meerdere themakanalen en biedt bedrijven ook de mogelijkheid om een eigen online tv-zender te starten.

Bron: De Stentor/Broadcast Magazine

Bericht delen