dinsdag 16 januari 2018

Spreekbuis.nl lanceert app

Spreekbuis.nl, het nieuwsplatform voor omroepmedewerkers, lanceert een app met het laatste medianieuws, vacatures, interviews en columns van onder anderen Bert van der Veer en Peter Schavemaker.

Om de leesfrequentie te bevorderen worden er push notificaties en beacons ingezet. App gebruikers in de buurt van treinstation Mediapark ontvangen hierdoor het laatste nieuws. De beacons kunnen bij eventuele calamiteiten ook waarschuwingsnotificaties sturen. Het aantal beacons op Hilversum Mediapark zal komende tijd worden uitgebreid.

De Spreekbuis.nl app wordt binnenkort uitgebreid met een aantal noviteiten, waaronder de Koffietijd-feature. Lezers worden beloond voor hun ‘leesloyaliteit’ en kunnen door een digitale stempelkaart sparen voor een gratis kop koffie. Met de Dlitfass® functie kan de app worden gebruikt voor narrow casting. Het laatste nieuws kan hiermee direct draadloos worden gestreamed naar televisies, waardoor het Spreekbuis.nl platform als een kabelkrant gebruikt kan worden. CHAT maakt het mogelijk om binnen de app in contact te komen met vakgenoten.

Richard Otto (mede-oprichter Spreekbuis.nl): “Steeds meer uitgevers verruilen hun app voor een responsive website om kosten te drukken. Spreekbuis.nl lanceert juist een app om het nieuwsplatform zo toegankelijk mogelijk te maken. Door de app en ingezette beacons en push-notifications verwachten we dat bezoekers vaker het nieuws tot zich nemen.”

De Spreekbuis.nl app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. De app is binnenkort ook beschikbaar in de Amazon Store en Windows Store.

Bron: Spreekbuis/Broadcast Magazine

Bericht delen