dinsdag 16 januari 2018

SpotXchange Benelux gelanceerd in Amsterdam

Het online video advertising platform van RTL Nederland, Videostrip, gaat vanaf vandaag verder als SpotXchange. Met de komst van SpotXchange krijgen adverteerders toegang tot de hoogwaardige video-inventory van onder andere RTL XL, maar ook sport-, entertainment- en lifestyle-uitgevers, zoals VI, NBC en Cosmopolitan.

Met de toevoeging van de voorraad van recent aangesloten uitgevers, zoals Gamehouse, die wereldwijd marktleider is in casual gaming voor vrouwen, verwerft SpotXchange in één klap een leidende rol in de online video markt. Mike Shehan, CEO van SpotXchange: “Het is goed om in Amsterdam te zijn voor de officiële lancering van SpotXchange Benelux en ik ben verheugd om de deskundigen van het Videostrip-team als nieuwe medewerkers te verwelkomen. Er zijn veel kansen om onze business te laten groeien in de Benelux en we geven uitgevers graag een onafhankelijke oplossing voor al hun video ad serving.”

Arno Otto MD Digital RTL Nederland vult aan: “Dat Amsterdam de hub wordt voor online video advertising in de Benelux en straks ook de Nordics zegt veel over de centrale en innovatieve rol die Nederland inneemt op dit gebied. Met Videostrip hebben we onze positie in de digitale advertentiemarkt vergroot en nu zijn we klaar voor de volgende stap. Met een global player als SpotXchange gaat dat lukken.”

Het nieuwe kantoor in Amsterdam wordt geleid door Elwin Gastelaars, voorheen Manager Digital Trading bij RTL Nederland: “SpotXchange onderscheidt zich van Google en Facebook op drie belangrijke punten: onafhankelijkheid, volledige transparantie en focus op productontwikkeling op het gebied van online video en televisie. We staan aan de vooravond van een kentering in de adverteerdersmarkt en ik ben heel blij dat ik nu de kans heb om met SpotXchange Benelux de weg vrij te maken voor deze nieuwe vorm van adverteren.”

Bericht delen