Dinsdag 16 januari 2018

Spotify verbetert techniek door overname

Spotify neemt Cord Project en Soundwave over. Beide bedrijven gaan de productontwikkeling van de muziekaanbieder versterken. Shiva Rajaraman, VP Product bij Spotify: “We zijn verheugd om met hen samen te werken en kijken uit naar hun bijdrage om de toekomst van muziekbeleving verder vorm te geven.”  

Rajaraman: “De focus van Spotify is het leveren van innovatieve en aansprekende belevingen om muziek te ontdekken voor onze miljoenen gebruikers. De overname van Cord Project en Soundwave geven ons de kans om twee getalenteerde en gelijkgestemde teams binnen de Spotify-familie te verwelkomen.”

Cord Project is in 2015 in New York opgericht en ontwikkelt audioproducten voor verbonden apparaten. Hun paradepaardje, Cord, is een simpele voice messasing platform dat met één klik wordt bediend. Het product is gemaakt voor smartphones, tablets en smartwatches met iOS en Android. Cord heeft momenteel wereldwijd één miljoen gebruikers en is meegegroeid met de populariteit van voice messaging en wearables.

Soundwave is in 2012 in Dublin begonnen, met als doel om innovatieve technologieën en producten te ontwikkelen die het ontdekken van muziek bevorderen. De muzikale social media app van Soundwave helpt gebruikers om nieuwe muziek te ontdekken, nummers te delen en fans met dezelfde muzieksmaak samen te brengen. Sinds de lancering is de app in 190 landen en in veertien talen meer dan anderhalf miljoen keer gedownload.

Bron: Spotify/Broadcast Magazine

Bericht delen