Spitzenberger en Goedemondt in Videoland-kerstserie
dinsdag 16 oktober 2018

Spitzenberger en Goedemondt in Videoland-kerstserie

Kerst Met De Kuijpers is een Videoland-serie om de donkere winterdagen mee door te komen.

Vanaf 17 december zijn onder anderen Henriëtte Tol, Jeroen Spitzenberger en Ronald Goedemondt te zien als de familie Kuijpers: een eigenzinnige familie die onverwachts samen kerst viert, met alle gevolgen van dien.

De vijfdelige serie speelt zich af rond de kerstdagen in het huis van Marja Kuijpers (Henriëtte Tol). Marja’s man is drie jaar geleden overleden, en elk jaar viert ze traditiegetrouw kerst met haar zoons Frank (Jeroen Spitzenberger) en Casper (Ronald Goedemondt) en hun gezinnen. Dit jaar hebben de zoons echter voor het eerst andere plannen, wat Marja stiekem erg goed uitkomt. Ze heeft namelijk een nieuwe vriend waar zij nog niets van afweten.

Plotseling staan haar zoons toch voor de deur om kerst te vieren bij hun moeder, die anders ook maar zo alleen is. Marja stelt haar nieuwe liefde Hans (Marcel Hensema) voor als de klusjesman, omdat ze hem nog verborgen wil houden voor haar familie. Dit, in combinatie met de midlifecrisis van zoon Frank, zijn jaloerse ex-vrouw en veel te jonge nieuwe vriendin, het commentaar op de geflopte manuscripten van zoon Casper en de nieuwsgierige buurvrouw (Carly Wijs), zorgt voor een turbulente kerst die de Kuijpers niet snel zullen vergeten.

De serie Kerst Met De Kuijpers is geregisseerd door Jelle de Jonge (Toren C) en geschreven door Ingrid van Berkum (Meisje van plezier) en Martin van Steijn (De 12 van Oldenheim).

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen