SPI International neemt Film1 over
woensdag 3 juli 2019

SPI International neemt Film1 over

SPI International neemt Film1 over, waarmee Film1 kan blijven bestaan. Dit hebben meerdere bronnen bevestigd tegenover Nederlands MediaNetwerk. Eerder werd bekend dat de huidige eigenaar Sony Pictures Entertainment stopt met de abonneezenders van Film1.

Na die aankondiging heeft SPI International het merk Film1 overgenomen en heeft met distributeurs nieuwe afspraken gemaakt voor continuering van de uitzendingen. Thans biedt Film1 vier lineaire zenders en een on demand aanbod dat zowel direct aan consumenten als via distributeurs als Ziggo en KPN wordt aangeboden.

Sony Pictures Entertainment kondigde begin mei aan te stoppen in een markt waarin de concurrentie steeds heftiger wordt door Netflix, Videoland. Amazon Prime en de aangekondigde nieuwe dienst Disney+. Hierdoor is het steeds moeilijker premium-filmrechten te verkrijgen en heeft Film1 te weinig abonnees om onder de Sony-vlag te overleven.

Hoe SPI International wel in staat zal blijken om (premium) filmrechten te verwerven is nog niet duidelijk. Film1 bestaat met voorgangers FlimNet en Canal+ al sinds 1985. SPI International zal binnenkort een persbericht naar buiten brengen met nadere informatie.

SPI International is een bedrijf dat zowel lineaire als on-demand content aanbiedt in diverse genres. Op dit moment is het met name actief in landen zoals Polen, Roemenië, Rusland, Tsjechië en Turkije.

Bron: Nederlands MediaNetwerk/BM

Bericht delen