Speler van het eerste uur vernieuwt Klokhuis Game Studio
vrijdag 25 oktober 2019

Speler van het eerste uur vernieuwt Klokhuis Game Studio

De populaire Klokhuis Game Studio, die vorig jaar offline moest omdat de verouderde techniek niet meer voldeed, is vanaf 5 november weer beschikbaar in een nieuw jasje. Deze 2.0-versie van de Game Studio is gebouwd door Olivier Wervers, gebruiker van het eerste uur.

Geïnspireerd door het spelen van de Game Studio is hij game-techniek gaan studeren, en maakte hij met zijn studiegenoten de Game Studio klaar voor de toekomst. Games spelen èn je eigen games bouwen, dat was het simpele maar revolutionaire idee achter de Klokhuis Game Studio, die in het najaar van 2007 online ging. Een online platform waar je spelenderwijs ontdekt hoe je zelf een goede game maakt en die daar ook daadwerkelijk kunt bouwen. En waar je een heleboel toffe games van andere gebruikers kan spelen. De Game Studio werd meteen door heel gamend Nederland omarmd, trok miljoenen bezoekers en won diverse prijzen. Maar wegens verouderde techniek en nieuwe privacywetgeving moest de Game Studio in 2018 helaas offline.

olivierOlivier Wervers (21), die op zijn tiende door de Klokhuis Game Studio ontdekte dat zijn hart ligt bij het maken van games, studeert nu aan de NHTV in Breda. Hij bouwde samen met bevriende programmeurs en Studio Parkers de nieuwe versie van de Klokhuis Game Studio. Daarbij is de retrolook behouden, wat helemaal past in de trend van de oldskool Mario- en Atari-games die nu op de markt verschijnen.

De vernieuwde Klokhuis Game Studio is vanaf 5 november beschikbaar via www.hetklokhuis.nl.

Bron: NTR/BM

Bericht delen