dinsdag 16 januari 2018

SpangaS brengt extra verhaallijn op internet

Vanaf maandag 6 januari kan de SpangaS-fan een maand lang 24 uur per dag de geheimen ontdekken van de Hangout: de chillruimte van en voor de leerlingen van het Spangalis College.

Kijkers kunnen via www.spangasdehangout.nl meekijken met de beelden van een webcam die een van de  leerlingen ophangt in de Hangout, zonder dat andere leerlingen hiervan afweten.

Voor SpangaS de Hangout bedacht hoofdschrijfster Anya Koek een speciale transmediale verhaallijn over roddelen. Op de site kunnen kijkers de beelden van de geheime webcam volgen en extra content ontdekken. Ze kunnen daarnaast ook ervaringen over roddelen met elkaar delen. Fans kunnen via de site twee nieuwkomers op het Spangalis College leren kennen: twee meisjes waarvan pas later blijkt wat hun relatie is tot de personages in de dagelijkse televisieserie.

Het thema roddelen wordt afgesloten met een project over privacy. Leerlingen van het Spangalis College ondervinden in de praktijk waar hun grenzen liggen. Op die manier wil SpangaS de kijkers bewust maken van wat je wel en niet van jezelf laat zien op internet en in je dagelijkse omgeving van school tot thuis.

SpangaS won sinds 2007 diverse prijzen op het gebied van crossmedia, zoals de Beeld en Geluid Award in de categorie Multimedia en de Nieuwe Media Award van Cinekid. In 2013 ontwikkelde SpangaS nog een gratis te downloaden testjes-app. Die ontwikkeling kwam voort uit de meest bezochte rubriek op spangas.nl, te weten ‘de tests’ en is inmiddels 60.000 keer gedownload.

SpangaS is vanaf maandag 6 januari dagelijks te zien om 19.00 uur op Zapp.

Bron: NCRV

Bericht delen