Dinsdag 16 januari 2018

Social tv app YEL gelanceerd

Deze week heeft tijdens TV Lab van de Nederlandse Publieke Omroep de lancering plaatsgevonden van YEL – Your Emotions Live. Via de app, die tijdens het televisiekijken op het zogenaamde ‘tweede scherm’ draait, kunnen tv-kijkers rond hun favoriete tv-programma’s met vrienden en bekenden communiceren.

Tijdens TV Lab legt de NPO tien nieuwe formats voor aan het Nederlandse publiek. YEL wordt gebruikt als het centrale systeem waarmee de waardering van de kijkers gemeten wordt. Op basis van de door YEL verzamelde waarderingscijfers van de kijkers wordt bepaald welke programma’s uiteindelijk echt geproduceerd gaan worden.

Naast de sociale functie voor televisiekijkers biedt YEL programmamakers mogelijkheden om de kijkers van hun programma’s live bij het programma te betrekken, bijvoorbeeld door ze vragen over de uitzending, quizvragen, voorspellingen en dergelijke voor te leggen. Het is aan de kijker zelf of hij hieraan mee wil doen of niet. Tijdens TV Lab wordt kijkers onder meer gevraagd of ze het programma veelbelovend vinden en of ze de volgende aflevering zouden willen zien.

YEL is in het voorjaar van 2011 bedacht door internetveteraan Vincent van Witteloostuyn. Hij vormde een team met ondernemers Marijn Harinck en Camiel Kraan. Tenslotte is de groep aangevuld met reclame- en marketingman Ralph Edelstein. Na een positie te hebben opgebouwd in de Nederlandse markt wil YEL zo snel mogelijk de grens over naar Duitsland en Engeland.

Bron: YEL/Broadcast Magazine

Bericht delen