dinsdag 16 januari 2018

Snelste quiz ter wereld

In Amsterdam is vandaag de snelste quiz ter wereld gelanceerd. The Quickest Quiz is een interactieve mobile game en tv-show tegelijk, gepresenteerd door de Amerikaanse cabaretier Greg Shapiro. Elke werkdag om 3 uur New York Time (21:00 CET) gaat een nieuwe aflevering van de quiz online. Shapiro daagt de kijker daarin uit om in één minuut twintig vragen te beantwoorden met ja of nee.

Shapiro: “Vanaf het moment dat ik The Quickest Quiz voor het eerst speelde, hield ik van dit spel. De vragen gaan zo snel! Ik heb een achtergrond in interactieve comedy en wonky news jokes. The Quickest Quiz is de ultieme kans om dit te combineren en een echte quizmaster te zijn!”

De quiz test parate kennis over entertainment, geschiedenis, wetenschap, sport, kunst, muziek en trivia via een mobiel of tablet. Producent Ewart van der Horst (PilotStudio): “Games, mobile en tv groeien steeds meer naar elkaar toe. Wij als makers zijn nu al verslaafd en natuurlijk hopen we dat de rest van de wereld deze interactieve quiz net zo leuk vindt.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen