SMP produceert audiovormgeving voor RTV Rijnmond
maandag 18 januari 2021

SMP produceert audiovormgeving voor RTV Rijnmond

SMP Amsterdam maakt internationaal bekroonde muziek voor tv-programma’s, dramaseries, speelfilms, live events, commercials en documentaires. Vanuit acht state-of-the-art studio’s werkt SMP aan haar constante passie: verhalen van programmamakers de juiste muzikale ondersteuning en emotie geven.

Componist en producer Martijn Schimmer bespreekt in vier video’s met collega audio engineer Bert Smorenburg hoe SMP te werk gaat. Van eerste opdracht tot eindproduct. De eerste stap bekijk je hier. In dit geval gaat het om een vraag vanuit RTV Rijnmond om een Big Band-versie te maken van hun radio muziekpakket, waarbij gebruik wordt gemaakt van het bestaande audiologo.

Van de eerste fase in de studio tot het uitschrijven en uitwerken van de opnamesessies. En van het voorbereiden van de opname, het klaarzetten van de mics tot de opname zelf en de daarop volgende edits en mixage. In vier stappen is te zien hoe dit project van begin tot einde door SMP is aangepakt. De eerste is hieronder te bekijken. De vervolgstappen zijn hier te zien.

Bron: SMP

Bericht delen