SMP maakt nieuwe leadermuziek voor The Voice
maandag 11 januari 2021

SMP maakt nieuwe leadermuziek voor The Voice

SMP Amsterdam maakt internationaal bekroonde muziek voor tv-programma’s, dramaseries, speelfilms, live events, commercials en documentaires. Vanuit acht state-of-the-art studio’s werkt SMP aan haar constante passie: verhalen van programmamakers de juiste muzikale ondersteuning en emotie geven.

Inmiddels is het alweer tien jaar geleden dat componist en producer Martijn Schimmer werd gevraagd muziek te componeren en produceren voor The Voice. Dat dit ooit zo’n succes zou worden had niemand verwacht. Na tien jaar is de muziek van The Voice in ruim 180 landen te horen, nog steeds met die herkenbare tune. Kijk hier hoe Martijn Schimmer tien jaar geleden de tune van The Voice componeerde.

Maar zoals dat gaat na tien jaar, wil zelfs The Voice (inmiddels geproduceerd door ITV Studio’s) af en toe een muzikale update. Niet omdat de tien jaar geleden opgenomen blazers, drums, zang en gitaar slecht klonken, maar omdat ook muziek trendgevoelig is en af en toe een kleine opfrisbeurt kan gebruiken. Op verzoek van ITV Studio’s zijn er twee richtingen uitgewerkt: een meer pop-achtige versie en een latin versie.

Beide thema’s zijn doorgevoerd in het ruim 70 tracks tellende muziekpakket. Een enorme klus, waarvoor er eerst een aantal weken muziek is geschreven voordat bij SMP in ruim twee weken alle muzikanten zijn langs geweest om alles weer in te blazen, drummen, zingen en te voorzien van gitaargeluiden. De muziekpakketten zijn af, en inmiddels verspreid in de wereld. Op naar de volgende tien jaar!

Bron: SMP

Bericht delen