Smarthouse maakt Songfestival-muziekvideo voor Jeangu Macrooy
maandag 8 maart 2021

Smarthouse maakt Songfestival-muziekvideo voor Jeangu Macrooy

Smarthouse is de producent van de videoclip van de Nederlandse Eurovisie Songfestival-deelnemer Jeangu Macrooy. De clip van het nummer Birth of a new Age is inmiddels gelanceerd op het YouTube-kanaal van het Eurovisie Songfestival.

Het nummer gaat over doorzettingsvermogen en veerkracht en wordt gepresenteerd vanuit een Afro-Caribisch spiritueel perspectief. De kleurrijke video is geregisseerd door Kevin Osepa.

Kevin Osepa: “De video eindigt in een vrolijke, kleurrijke viering. De viering van een nieuwe tijd. Ik ben in mijn werk altijd bezig met thema’s als postkolonialisme en veerkracht binnen de zwarte gemeenschap, dus om deze clip te maken voelde bijna als een droom. Het is geweldig om met een artiest als Macrooy te mogen werken. Hij weet precies wat hij wil, en toch heeft hij mij de creatieve vrijheid gegeven om verder te bouwen op wat hij al had neergezet. We hebben op de meest iconische plekken van Amsterdam gedraaid: het Rijksmuseum, KIT en de Koepelkerk, met een fantastische crew.”

Jasper Wolf heeft het camerawerk voor de clip verzorgd en Fatih Tura en Maarten Ernest zijn verantwoordelijk voor de montage.

Bron: Adformatie/BM

Bericht delen