dinsdag 16 januari 2018

SKO meet ook online bereik FOX Sports Eredivisie

Na de release van programmadata voor NPO, RTL Nederland en SBS Broadcasting worden per 7 augustus de live programmadata van de FOX Sports Eredivisie zenders toegevoegd aan de online kijkcijfers.

Deze stap betekent dat opnieuw een belangrijk deel van het online videobereik in kaart gebracht wordt, over alle platforms heen. Met de release wordt het mogelijk om dagelijks het online bereik van FOX Sports GO livestreams in doelgroepen te rapporteren. Het betreft het lineaire kijkgedrag naar de live streams van de zenders FOX Sports 1 Eredivisie, FOX Sports 3 Eredivisie en FOX Sports 5 Eredivisie. De kijkcijfers zijn te rapporteren voor alle online devices: desktop, laptop, tablet en smartphone. Het gaat om streams in video players die niet gepauzeerd kunnen worden. Dat betreft circa de helft van de afspeelminuten.

Al sinds 2008 rapporteert SKO dagelijks het aantal online streamstarts van de programma’s van NPO, RTL en (in een later stadium) van SBS. Sinds juli 2016 zijn ook de live online streamstarts van programma’s van de FOX Sports Eredivisie zenders beschikbaar. De streamstarts (ook wel censusdata genoemd) geven inzicht in het totale volume, maar geven geen antwoord op de vraag hoeveel personen er kijken en wat hun profiel is.

Dankzij de integratie van het online panel en de SKO censusdata is het mogelijk om het bereik en de profielen van online bekeken programma’s en videocommercials te meten en te rapporteren. Sinds 1 januari 2016 levert SKO dagelijks kijkcijfers van online bekeken programma’s. Sinds 1 juni 2016 worden ook dagelijks de kijkcijfers van online videocommercials beschikbaar gesteld. Sinds 3 juli van dit jaar zijn deze cijfers ook gefuseerd met TV kijkcijfers.

Bron: SKO

Bericht delen