dinsdag 16 januari 2018

Sipke Jan Bousema presenteert Youtube-serie NS

De NS zoekt deelnemers voor een nieuw reisprogramma op Youtube voor kinderen: Trein Battle. In elke aflevering checken twee teams de leukste bestemmingen van een provincie. Reisleider en presentator Sipke Jan Bousema beoordeelt welk team de opdracht het beste vervult.

Trein Battle wordt via YouTube uitgezonden op de website van NS. Het programma is onderdeel van een lespakket van KlasseTV en NS om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de provincies. KlasseTV en NS kozen bewust voor een reisprogramma op Youtube. Kinderen kijken vooral online televisie op het moment dat hen dat uitkomt.

De eerste aflevering van Trein Battle komt 3 oktober online op ns.nl/treinbattle. Hierin onderzoekt een team de leukste bestemmingen van Flevoland en gaan ze de strijd aan met een team dat Friesland checkt. Sipke Jan Bousema: “In Trein Battle leren kinderen op uitdagende en eigentijdse manier Nederland kennen. Ik houd van reizen en weet nog goed dat ik voor het eerst als kind wegging uit Friesland. Daarom vind ik het zo leuk om kinderen te inspireren er op uit te gaan. Hoewel ik mij ben gaan richten op het producentschap, besloot ik nu een uitzondering te maken en het ook te presenteren.”

Trein Battle is onderdeel van een digitaal lespakket voor het vak aardrijkskunde of wereldoriëntatie op de basisschool. Het motto is: bezoek de twaalf provincies voor je twaalfde.In elke les leren kinderen over een provincie: monumenten, natuur, bijzondere gebouwen en lokale eigenaardigheden. In twaalf lessen komt het hele land voorbij. Uiteindelijk leidt dit tot één online reisgids voor en door kinderen over Nederland.

Bron: NS/Broadcast Magazine

Bericht delen