dinsdag 16 januari 2018

SIDN financiert vernieuwende internetprojecten

SIDN fonds zoekt ideeën en projecten met lef, die het internet versterken of op een vernieuwende manier inzetten. Twee keer per jaar is het mogelijk om een aanvraag voor financiering in te dienen. De tweede call van 2015 is nu opengesteld met als deadline 30 september.

SIDN fonds is op zoek naar vernieuwende internetprojecten die het verschil kunnen maken. Projecten met disruptieve potentie die niet vanzelfsprekend financiering kunnen vinden. En waarbij het algemeen belang – wat tot uiting komt in onder meer sociale meerwaarde, toegankelijkheid en het delen van ervaringen en resultaten – voorop staat.

De eerste call sloot op 18 mei en leverde maar liefst 125 aanvragen op. Inmiddels zijn de projecten die voor financiering in aanmerking komen voorgelegd aan de raad van advies en het bestuur. Deze zomer wordt bekend welke projecten we kunnen ondersteunen.

SIDN fonds biedt voor de nieuwe ronde twee aanvraagmogelijkheden:

Pioniers – vernieuwende ideeën met lef
Gericht op de uitwerking van een veelbelovend idee naar een demo, pilot of experimenteel ontwerp. Maximaal aan te vragen bedrag: € 10.000,- per project.

Potentials – projecten met aantoonbare economische of maatschappelijke potentie
Doorontwikkeling en opschaling van een kansrijk, werkend concept of het doorvertalen van resultaten van (wetenschappelijk) onderzoek naar een bruikbare toepassing. Aan te vragen bedrag: tot € 75.000,- per project.

SIDN, de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, beheert sinds 1996 alle domeinnamen die eindigen op .nl. Het SIDN fonds wil een sterk internet voor iedereen ondersteunen.

Zie verder de site van SIDN

Bron: SIDN/Broadcast Magazine

Bericht delen