Sesamstraat bereikt kinderen uit 150 landen via de cloud
dinsdag 26 november 2019

Sesamstraat bereikt kinderen uit 150 landen via de cloud

Sesame Workshop is de non-profit organisatie achter Sesamstraat. Deze organisatie biedt educatieve leermiddelen via televisie, artikelen en andere media. Kinderen staan centraal in alles wat ze doen. Door middel van de cloud bereikt Sesame Workshop vandaag de dag kinderen uit 150 (!) verschillende landen.

Veel organisaties maken nog gebruik van een traditionele IT-infrastructuur, wat tot voor kort ook gold voor Sesame Workshop. Hoe zich dat uitte? Simpel: het beperkte hun groei en mogelijkheden in het bereiken van een groot internationaal publiek.

Sesame Workshop maakte voorheen gebruik van twee aparte datacenters, beide met een afzonderlijke functie: één voor de operationele functies (zoals financiën, e-mail en file management) en één voor alle digitale zaken. Dat bleek niet langer genoeg en om die reden is Sesame Workshop op zoek gegaan naar een oplossing. Die moest een hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid bieden en bovendien flexibel, veilig én betaalbaar zijn. De cloud bood het antwoord, maar Sesame Workshop beschikte niet over genoeg expertise om dit uit te rollen.

Sesame Workshop is hierin geen uitzondering op andere bedrijven, migratie naar de cloud is immers een enorm ingewikkeld en kritiek proces. Daarom kan het handig zijn om een externe partij, een managed services provider, in te schakelen voor hulp. Ook na de migratie kun je nog rekenen op support: 24x7x365.

Nu Sesame Workshop is overgestapt naar de cloud zijn ze prima in staat hun wereldwijde publiek te bedienen en kinderen over de hele wereld spelenderwijs te onderwijzen. Meer weten over hoe Sesame Workshop optimaal gebruikmaakt van de cloud? Bekijk dan via de website van Rackspace de Customer Case Study.

Bron: dit artikel wordt u aangeboden door Rackspace

Bericht delen