dinsdag 16 januari 2018

SBS Broadcasting start S1.tv

Donderdag is S1.tv gelanceerd. Dit nieuwe project van SBS Broadcasting is een samenwerking met Social1nfluencers. Afgelopen februari maakte SBS al bekend dat het een belang heeft genomen in het multi channel network.

De jongste ‘zender’ van Nederland heeft 25 van de meest getalenteerde, jonge online videomakers van Nederland geselecteerd. Samen met hen worden webseries ontwikkeld die als eerste op S1.tv te zien zijn. Deze S1original-series kunnen bekeken worden waar en wanneer jongeren dit willen.

De makers zijn creatievelingen die begrijpen dat programma’s maken anders kan. In de afgelopen jaren hebben zij miljoenen vaste volgers op social media weten te verzamelen. S1.tv biedt deze volgers en alle andere jongeren van Nederland een nieuw platform waar zij de webseries kunnen bekijken.

Van een tiendelige webserie over de Vietnam-roadtrip van Fijne vrienden (60.000 volgers op YouTube) tot het inhome programma Jiami van beauty en fashion vlogger Jiami Jongejan (130.000 volgers op YouTube). Niels Oosthoek, online bekend van het YouTube channel Gierige Gasten (150.000 volgers), is het vaste gezicht van S1.tv.

“Ik geloof in de kracht van een nieuwe generatie videomakers. Zij ontwikkelen op geheel eigen wijze video content en weten daarmee grote groepen jongeren te boeien. Deze jongeren hebben minder met het gewone tv-kijken. Met S1.tv bieden we de doelgroep webseries ontwikkeld door hun favoriete makers. We gooien traditionele gedachtes overboord en gaan het woord ‘zender’ een nieuwe betekenis geven”, aldus Daan Sip, oprichter van S1.tv.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen