Samenwerking AT5 en NU.nl goedgekeurd door Commissariaat
dinsdag 17 april 2018

Samenwerking AT5 en NU.nl goedgekeurd door Commissariaat

AT5 en NU.nl werken al twee jaar samen op het gebied van regionaal nieuws. Het Amsterdamse nieuws van AT5 verschijnt in de hoofdstad automatisch op de voorpagina van NU.nl. Die samenwerking is nu officieel goedgekeurd door het Commissariaat voor de Media. De organisaties gaan hun samenwerking als gevolg daarvan verder uitbreiden.

“Regionaal nieuws is belangrijk voor onze bezoekers”, aldus Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl. “Door de samenwerking met AT5 en NH Nieuws kunnen we ons aanbod uitbreiden naar verschillende steden in Noord-Holland. Zo is er onlangs in samenwerking met NH Nieuws een katern in Haarlem begonnen en staan andere uitbreidingen op de agenda.”

Paul van Gessel, algemeen directeur van NH Nieuws en AT5: “Ik ben blij dat wij de handen ineen slaan, het levert alleen maar winnaars op. De content van AT5 en NH Nieuws verrijkt het aanbod van NU.nl en wij bereiken er een groot en vooral ook jonger publiek mee. Daarnaast opent de samenwerking commerciële mogelijkheden. Een perfect publiek/privaat partnership.”

NU.nl werkt al vijf jaar met verschillende partners aan regionaal nieuws. De site heeft samenwerkingen in Alphen aan de Rijn (alphens.nl), Utrecht (DUIC), Groningen (GIC), Leiden (Sleutelstad), Breda (BredaVandaag) en West-Brabant en Midden-Zeeland (De Bode). Wie in één van die steden of streken woont, krijgt een blokje met regionaal nieuws te zien op de voorpagina van de NU.nl-app.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen