Samen Koningsdag vieren op digitaal platform
donderdag 23 april 2020

Samen Koningsdag vieren op digitaal platform

Koningsdag wordt anders dan normaal, maar het betekent niet dat we de dag helemaal voorbij moeten laten gaan. Daarom is een speciale website gelanceerd die in het teken staat van thuis Koningsdag vieren.

De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV) maakte vorige week al bekend dat Koningsdag dit jaar ‘Woningsdag’ zou zijn, met onder meer een nationale toost en een digitale kleedjesmarkt. Vandaag werd de speciale website koningsdagthuis.nl gelanceerd. Daarop kan iedereen filmpjes delen van de activiteiten die ze thuis doen, en op die manier toch samenkomen.

De filmpjes kunnen nu al ingezonden worden. “Iedereen kan dat doen en laten zien hoe het met hem of haar is”, vertelt Pieter Verhoeve, voorzitter van de Oranjebond. Optredens, spelletjes, muziek, digitale vlooienmarkten, er is op het platform ruimte voor allerlei activiteiten. “We krijgen de meest indrukwekkende voorbeelden binnen.”

Normaal gesproken zouden we dat soort dingen buiten de deur doen, nu dus binnen. “Zie het als een virtueel plein”, aldus Verhoeve. Ook zijn er bekende mensen ingevlogen voor een bijdrage op het platform: zo zingt Jeroen van der Boom liedjes en vertelt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder wat voor invloed dansen op ons brein heeft.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen