RUMAG introduceert De Social Media Politie
dinsdag 16 januari 2018

RUMAG introduceert De Social Media Politie

RUMAG lanceert een nieuw format om social media gebruik in het verkeer aan te pakken. In het programma De Social Media Politie gaan John van den Heuvel, Nienke Plas en Rene Watzema op zoek naar smartphone misbruikers in het verkeer. In de auto, op de fiets of zelfs lopend, spreken zij verkeersdeelnemers aan op hun mobiel gebruik en stellen we de vraag: WAT.DE.FUCK.BEN.JIJ.EIGENLIJK.AAN.HET.DOEN?

Jaarlijks vallen er tot enkele tientallen doden in het verkeer door smartphone gebruik (bron SWOV), 23 procent van de 18-35 jarigen stuurt wel eens berichten van achter het stuur (bron CBS). Veilig Verkeer Nederland pleit voor zwaardere bestraffing, terwijl de SWOV stelt dat het juist de pakkans is die de laatste jaren is gedaald. We kunnen er niet omheen: social mediagebruik in het verkeer is een groot probleem.

Geheel in RUMAG-stijl stellen Nienke en Rene een actueel thema aan de kaak. RUMAGTV Thijs van der Heide: “Zo willen wij een bijdrage leveren aan de bewustwording onder jongeren van de gevaren van gebruik van mobiele telefonie in het verkeer.” RUMAG bestraft de wegmisbruikers op gepaste wijze; door hen publiekelijk aan de social mediaschandpaal te nagelen.

Partner van de SOCIAL MEDIA POLITIE is verzekeraar Ditzo. Directeur Edwin van Tricht: “Wij werken graag mee aan dit initiatief van RUMAG. Ditzo vindt bewustzijn van mensen over de gevaren en gevolgen van social media gebruik tijdens verkeersgebruik belangrijk. De manier waarop RUMAG dit doet past bij het directe karakter van Ditzo.”

De Social Media Politie is te zien op RUMAGTV en wekelijks volgen er nieuwe afleveringen.

Bron: RUMAG/BM

Bericht delen